IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Subway планира нови 1000 ресторанта в Централна и Източна Европа

Компанията планира да се превърне в най-голямата верига ресторанти за бързо хранене в ЦИЕ до 2015 г.

13:40 | 30.12.10 г. 5
Автор - снимка
Създател
Subway планира нови 1000 ресторанта в Централна и Източна Европа

Няма нито една верига ресторанти, която да не разработва подробни планове за разширяване на мрежата си. Когато обаче става дума за експанзия в Европа, нещата са леко учудващи, пише RetailDigital.

Европейската икономика се възстановява от загубите, претърпени от скорошните вълни на рецесията, които накърниха нейния фундаментален потенциал на стабилна световна икономика.

Въпреки това веригата заведения за бързо хранене Subway намира Европа за благоприятна по отношение на потенциал за ръст на нейния бизнес.

Това е причината веригата да планира да отвори над 1000 нови ресторанта в Централна и Източна Европа.

Компанията е стартирала програма, според която е поканила различни партньори, които не са част от някоя по-голяма известна верига, да се присъединят към Subway като франчайз партньори. Въпросните ресторанти са били засегнати от множеството замразени проекти за изграждане на търговски центрове в ЦИЕ.

Subway планира да се превърне в най-голямата верига в региона до 2015 г., като се надява няколко други „небрандирани“ вериги да се присъединят към нейната мрежа.

„Със замразяването на изграждането на нови търговски центрове един от възможните подходи е да интегрираме действащи небрандирани (заведения) за бързо хранене към нашата верига“, коментира Партин Принс, мениджър Развитие в Subway за ЦИЕ.

„Смятаме да поканим някои от тези бизнеси с предложение да се присъединят към марката на Subway.“

В момента веригата има близо 38 хил. ресторанта в 95 държави. През последните години веригата започна да се разширява и у нас, като по данни на компанията в момента тя има 15 ресторанта в България, девет от които са в София, а останалите – по Черноморието.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:46 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 0
plamen.sp
преди 13 години
Mnogo e prav Aleksandre za Subway.Zahtoto taka nare4enite restoranti/htandove/ v 90% ot slu4aite sa ne po golemi ot 20kv.m.Pone v Amerika i Canada sa takiva.Vsi4ko koeto predlagat e polufabrikat i na vsi4koto otgore i skapo.Za kakav restorant v sly4ai govorim.Ot tah ne se debeleelo namalo nihto parjeno i pe4eno- amerikanski lakardii.Emi to togava mini prez magazina vzemi si hunka,hlab i domat i vse edno si minal prez Subway no s tazi razlika 4e hte ti izleze s pati po eftino.Spored men ne po malko vredna kato na4in za hranene za podrastvahtoto pokolenie ot Makdonalds.I ohte pove4e me y4ydva fakta 4e vse pak 14 htanda pardon restoranta v Balgaria prodaljavat da sahtestvyvat.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 0
nikola1914
преди 13 години
Здравей, за много години!Скоро ли бе отворен и затворен този Събуей?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 2 rate down comment 0
bridgeking
преди 13 години
Парите от Събуай могат да са доста добри....Примерно тоя Събуай на попа в София дневно не пада под оборот 3500....До края на годината ресторантите от този вид ще бъдат 27,като се има в предвид ,че Макдоналдсите са 6 или 7 в цялата страна....Освен това от Събуай не се дебелее толкова,там няма нищо пържено или печено а може и да си поръчаш салата.....Друг е въпроса е ,че в малките градове тоя бизнес не може да съществува.....Голям сандвич с кола са ти 10 лв.........В София за няколко месеца отвориха 3 нови...Един на Раковска (бившия офис на РЗС) друг на Витошка и 3-ти на Славейков...и Събуак в БГ ше може да се отвори вече след 2011 щото кворумът от договори за България е вече изчерпан за годината
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
coal_mining
преди 13 години
В Стара Загора отвориха такъв и го затвориха след 1 месец. Извинявайте, обаче за един обикновен сандвич при това не-особено голям да дадеш 4 лева......... това да не е Лондон. Въпреки, че винаги съм се питала кой купува и там. Все едно да ми хвалят Макдоналдс.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 0
Alexandre
преди 13 години
Какви ресторанти са Subway. По скоро щандове за сандвичи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още