IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ дава по 4,58 лв. брутен дивидент на акция

Според дружеството цените на имотите у нас ще продължат нагоре през 2009 г., но с по-слаб темп на растеж

17:35 | 04.07.08 г.
Автор - снимка
Създател
Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ дава по 4,58 лв. брутен дивидент на акция

Брутен дивидент от 4,578 лв. на акция реши да разпредели на акционерите си Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ, става ясно от съобщение на дружеството в Бюлетин Investor.bg.

Като дивидент се разпределя 100% от печалбата за миналата година (2,28 млн. лв.), както и неразпределената печалба за 2006 г. в размер на 887 хил. лв.

Право на дивидент ще имат лицата, вписани като акционери на дружеството в Централен депозитар на 14-ия ден след проведеното днес Общо събрание, т.е. към 18 юли 2008 г. Изплащането на гласувания дивидент ще започне от 31 юли 2008 г.

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ е създадено за неопределен срок, като предметът му на дейност включва: инвестиране в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти) посредством покупка на право на собственост и други вещни права върху недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения в тях, с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг, аренда и/или продажбата им.

Капиталът на компанията е 650 хил. лв., разпределен в 650 хил. поименни, безналични, обикновени, свободно прехвърляеми акции с номинална стойност 1 лев.

Според мениджмънта на дружеството тенденциите на пазара на недвижими имоти са благоприятни, като покачването на цените ще продължи и в бъдеще. Прогнозира се поскъпване на имотите и през 2009 г., което обаче няма да е със същите големи темпове.

Сред последните направени инвестиции от Супер Боровец Пропърти Фонд е закупуването през април на поземлен имот в Курортна зона „Двореца“ в Балчик срещу 210 хил. лв. без ДДС. Имотът е с площ от 905 кв. м.
 

Свързани компании:

Супер Боровец Пропърти Фонд АДСИЦ-Варна(SBPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:47 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още