Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Свободните офиси в бизнес районите на САЩ с двугодишен минимум

Средният дял на незаетите офиси е намалял до 13,9% през второто тримесечие

Незаетите площи в офис сградите в централните бизнес райони на САЩ са достигнали най-ниското си ниво от две години насам поради нуждите на компаниите от повече пространство за новонаетите служители, показва публикуван днес доклад на Cushman & Wakefield Inc.

Средният дял на незаетите офиси е намалял до 13,9% през второто тримесечие спрямо 14,6% през предходните три месеца и 14,8% преди година, съобщи базираната в Ню Йорк брокерска компания. За последно този дял е бил по-нисък в средата на 2009 г., когато равнището му бе 13,7%.

"Ситуацията е отражение на нарастващото търсене на пазара", коментира в телефонно интервю за Bloomberg Мария Сикола, началник на отдела за проучване на американските пазари в Cushman. "Икономическият растеж е бавен, но е налице", допълни тя.

През второто тримесечие в САЩ броят на заетите лица е нараснал с 260 хил. души, сочат данни на Министерството на труда. През юни броят на безработните на социални помощи се е увеличил с 18 хил., което е най-бавният ръст от девет месеца насам.

Търсенето на офис площи нараства поради ограничения брой нови сгради, построени по време на рецесията - факт, който допринесе за по-малкия обем незаети офиси през второто тримесечие в 71% от градските райони, наблюдавани от Cushman.

От началото на 2011 г. са подписани договори за отдаване под наем на 3,9 млн. кв. м офис пространства, което прави периода най-силното полугодие от 13 години насам, твърди Cushman.

Още по темата: Новини офиси офис площи

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност