Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Търговските обекти преобладават в инвестициите в имоти в Европа през септември

Офис сегментът се представлява само от две сделки в топ 10 на обща стойност 313 млн. евро

Инвестициите в търговски имоти са били основният двигател в сектора в Европа през септември, сочат данни на Property EU. На тях се падат около 2 млрд. евро, или 37% от общия обем на 50-те най-големи инвестиционни сделки на пазара на имоти за месеца.

Общият обем на инвестициите за 50-те водещи сделки възлиза на 5,6 млрд. евро, като на топ 10-те сделки се падат 2,9 млрд. евро от сумата. Четири от 10-те най-големи инвестиционни сделки са в търговския сегмент. Трите най-големи сделки за търговски центрове и една сделка, включваща търговски портфейл в Италия, са генерирали малко над 1 млрд. евро.

Най-голямата сделка за търговски център е придобиването от страна на Allianz Real Estate на 80% от Skyline Plaza във Франкфурт за около 360 млн. евро.

На чешкия пазар през септември са осъществени две големи сделки за търговски центрове. При по-голямата Multi Corporation продаде два центъра на Meyer Bergman и Healthcare of Ontario Pension Plan за около 300 млн. евро. Отделно Atruim Real Estate купи търговския център Palac Flora в Прага за 191 млн. евро.

В Италия WP Carey пое контрола над фонд, притежаващ 20 магазина от веригата Metro в сделка за 300 млн. евро.

В рязък контраст с търговския сегмент, офис сегментът в топ 10 се представлява само от две сделки на обща стойност 313 млн. евро. Като цяло в топ 50 на сделките на офисите се падат около 1,5 млрд. евро от обема на инвестициите.

В топ 10 има и две големи сделки за хотели. При по-голямата Blackstone придоби веригата Mint Hotel за 687 млн. евро. При втората катарската Al Faisal Holding Company купи строителната схема на W Hotel в Лондон за 230 млн. евро. 


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Природни рецепти за комфорт, ефективност и дълготрайност