IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Търсенето на жилища под наем на Острова на двугодишен връх

Наемите обаче падат вече втори месец поради повишеното предлагане, сочи проучване

13:54 | 23.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
Търсенето на жилища под наем на Острова на двугодишен връх

Търсенето на жилища под наем във Великобритания достигна двугодишен връх, но наемите продължават да падат вече втори месец, показва доклад.

Четирима от всеки 10 наемодатели са отчели засилено търсене през последното тримесечие на 2010 г., като доходността остава стабилна, а незаетите имоти се понижават, се казва в проучване на Paragon Group.

Според компанията ипотечното финансиране в сектора на покупка на имот с цел отдаване под наем се подобрява, но все още остава ограничено в момент, когато делът на наемодателите, отчитащи растящо наемно търсене, достига най-високи нива от края на 2008 г. насам.

От друга страна последното издание на индекса LSL Property Services показва, че наемите са отчели лек спад през януари в сравнение с декември. Въпреки това те са все още с 4% по-високи спрямо година по-рано и показват признаци за подновен ръст в няколко региона в страната.

Средният наем се понижи до 682 паунда на месец, тъй като повишените инвестиции са довели до по-голямо предлагане.

„Наскорошното отпускане на ипотечния пазар за инвестиционни сделки доведе до по-високо предлагане на пазара на жилища под наем – критичен фактор за временния спад на наемите“, коментира Дейвид Нюнес, управляващ директор на LSL Property Services.

Данни на Асоциацията на ипотечните кредитори в САЩ сочат ръст от 7% в броя на кредитите, отпуснати за инвестиционни сделки с жилищни имоти.

„Предвид повишения продукт, който излиза на пазара, има признаци, те този тренд ще продължи и през 2011 г., което ще позволи на все по-голям брой професионални наемодатели да влязат на пазара или да разширят своето портфолио“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:05 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още