IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Удължиха срока за разследване на скандалната сделка с дюни край Несебър

Назначени са допълнителни експертизи, а един от свидетелите има здравословни проблеми, обясни окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова

14:31 | 29.03.13 г.
Удължиха срока за разследване на скандалната сделка с дюни край Несебър

С още четири месеца е удължен срокът за разследването на продажбата на 29 декара земя край Несебър, предвидена за застрояване, съобщи окръжният прокурор на Бургас Калина Чапкънова, цитирана от БТА.

Удължаването на разследването, известно като "Дюнигейт", се е наложило заради назначени допълнителни експертизи, за приключването на които се изисква още време.

Освен това един от важните свидетели – научен работник и експерт от БАН, е в тежко здравословно състояние, пояснява Чапкънова.

На този етап няма привлечени други обвиняеми освен кмета на Несебър Николай Димитров и главния архитект Валентин Димов, каза още тя.

Припомняме, че скандалът със строежа върху дюни се развихри по празниците в края на 2012 г. След серия проверки и дискусии така и не се стигна до консенсус дали на терена е имало дюни, или не.

Заради силния обществен отзвук обаче правителството пое ангажимента допълнително да защити дюните от застрояване с промени в няколко закона. Промените бяха приети и обнародвани в Държавен вестник, но според екоорганизации те няма да спасят дюните от багери.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:41 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още