IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

В Гърция започват онлайн търгове за имоти на длъжници

От търговете са освободени дължници с един-единствен имот

14:42 | 20.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Имоти на длъжници ще се продават на онлайн търгове в Гърция, които ще стартират в края на този месец, съобщава изданието "Иефимерида", цитирано от БТА.

Правосъдният министър изрази увереност, че всичко е готово за тези онлайн търгове и че тръжните процедури ще могат да започнат на 29 ноември.

От търговете са освободени дължници с един-единствен имот. На тях на пазарни цени ще се предлагат недвижими имоти, обявени за продажба от съдия-изпънител по искане на банките кредиторки.

"Лошите" кредити и търговете са най-голяма грижа на външните кредитори на Гърция, които в момента проверяват спасителната й програма и до началото на следващия месец трябва да се произнесат по изпълнените от правителството на поети ангажименти за реформи, за да може страната да продължи да получава заеми.

С онлайн търговете правителството на премиера Алексис Ципрас се надява бързо и ефикасно да събере възможно повече средства от продажбата на имоти на некоректни платци, чиито просрочени задължения към банките възлизат на милиарди евро.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:02 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още