Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Варна изпревари Бургас по новопостроени сгради през третото тримесечие

В региона на морската ни столица обаче са въведени в експлоатация по-малко жилища в сравнение с Бургас

Варна отне първенството на Бургас по въведени в експлоатация новопостроени жилищни сгради през третото тримесечие.

Предварителни данни на Националния статистически институт показват, че в региона на морската ни столица са въведени в експлоатация 136 сгради със 780 жилища, докато през второто тримесечие въведените в експлоатация нови сгради бяха 100 сгради с 573 жилища в тях.

В област Бургас са въведени в експлоатация 107 сгради с 1 129 жилища при 121 сгради с 1 122 жилища през второто тримесечие.

На трето място се нарежда Добрич с въведени в експлоатация 61 сгради със 188 жилища, а на четвърто столицата София с 58 сгради с 533 жилища в тях.

Като цяло за страната през третото тримесечие са въведени в експлоатация 690 сгради, което е с 27,1% повече спрямо предходните три месеца, показва статистиката. Новопостроените жилища в тях обаче са с 0,7% по-малко и броят им достига 3 796.

Намалява и общата полезна площ на новопостроените жилища, както и общата жилищна площ и средната полезна площ на едно жилище, отчита националната статистика.


Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

1
 
2
 
2
преди 7 години
Няма профилна снимка
Най-накрая да прочета един обмислен коментар някъде! Браво!
Само че върви ги разправяй тези работи на "софиянци" да видиш какво ще бълват срещу тебе :) От години съм на мнение, че нямат право да се оплакват за каквото и да било, щом изтеглят едва ли не цялото производство при тях. После защо столицата се била пренаселила. А какво да стане?
1
 
4
 
1
преди 7 години
Няма профилна снимка
Варна е Българския град който от столетия се представя добре икономически. Нищо чудно че се представя добре и сега въпреки че най обгрижвания град в държавата е София. Както обаче не веднъж съм писал, за това си има обективни предпоставки. И както не веднъж съм писал, грешка е да се "закопава" толкова голям за мащабите на държавицата ни ресурс в едно ГОЛО поле оградено на всичкото отгоре с планини, каквото е Софийското поле! Много по евтино и с по голяма полза за цялата ни нация е да се инвестира в градове с перспектива и географски дадености!:)

Още от