IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Виждат светло бъдеще за хотелиерския сектор в Европа

67% от топ мениджърите смятат, че 2011 г. ще бъде по-добра за хотелиерския бизнес

10:09 | 09.03.11 г.
Автор - снимка
Създател
Виждат светло бъдеще за хотелиерския сектор в Европа

Анкета сред топ мениджъри в Европа показва значителен ръст в доверието в хотелиерската индустрия на континента през 2011 г.

Общо 67% от анкетираните са позитивно настроени за сектора през следващите 12 месеца, спрямо едва 27% през 2010 г., сочи проучването на DLA Piper.

Резултатите предоставят интересна индикация за това как пазарът се адаптира към икономиката в периода след рецесията, се казва в доклада на компанията.

Около 24% от тези, които имат положителни очаквания за сектора, отдават тази нагласа на подобрените резултати в хотелиерския сектор. Общо 18% смятат, че настоящата обстановка на пазара създава атрактивни бизнес и инвестиционни възможности.

По-голямата част от участниците в проучването смятат, че основните възможности през следващата година ще бъдат свързани със създаването на атрактивни партньорства и смесени дружества, както и с инвестиции в сделки, провокирани специално от настоящия климат в сектора. Общо 74% смятат, че смесените дружества в сектора ще се повишат през следващите 12 месеца.

Относно 2012 г., 31% вярват, че тя ще бъде повратна точка в сектора, който ще бъде положително повлиян от все по-глобализирания пазар и възстановяването, движено до голяма степен от ръста на бизнес пътуванията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още