IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Вълна от нови дългови фондове заля Франция

Френските инвестиционни мениджъри искат да се възползват от недостига на средства за сектора на имотите в страната

12:03 | 25.03.13 г.
Вълна от нови дългови фондове заля Франция

Френските инвестиционни мениджъри все повече навлизат в сектора на дълговото финансиране в опит да се възползват от недостига на средства за сектора на имотите в страната, пише онлайн изданието PropertyEU.

Компанията за управление на активи Amundi Real Estate получи разрешение от френския борсов регулаторен орган AMF да управлява фондове за дългово финансиране на имоти и в момента рекламира ново дружество, което ще инвестира наред с банките в нови привилегировани заеми и първично поемане на задължения.

Целта е да се набере капитал от 300 млн. евро за дружеството, което ще се опита да изгради портфейл от общо 10-15 заема със съотношение на кредита към стойността на имотите от 50-60%, обезпечени с ключови активи.

Фондът ще инвестира основно във Франция. Той ще осигури на инвеститорите добра рискова премия от около 250-350 базисни пункта.

Amundi е поредният инвестиционен мениджър, насочващ се към финансирането на имотния сектор. През февруари комапнията La Francise REM набра капитал от 150 млн. евро за първия си дългов фонд, LFP Creances Immobilieres.

Застрахователната компания Scor също обяви, че навлиза на дълговия пазар. La Banque Postale Asset Management пък набра 500 млн. евро за първия си фонд за финансиране на недвижими имоти. За разлика от повечето останали френски дружества от бранша фондът ще търси възможности за инвестиции и в чужбина, включително в Германия и Великобритания.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:16 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още