IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Възвращаемостта на непубличните фондове за имоти продължава да намалява

Намалението се дължи основно на операциите с имоти в континентална Европа, показват данните на INREV

09:58 | 19.12.11 г.
Възвращаемостта на непубличните фондове за имоти продължава да намалява

Капиталовият растеж при непубличните фондове за недвижими имоти през третото тримесечие на годината е бил -0,1%, като е предизвикал спад на общата възвращаемост до 0,6% в местна валута в сравнение с 0,8% през предходното тримесечие, сочат данни на INREV, цитирани от онлайн изданието Property Magazine.

Спадът на общата възвращаемост е продължение на тенденцията от периода април-юни, която отразява низходящата спирала на други инвестиционни пазари в реалната икономика като цяло, поясняват анализаторите.

За първи път, откакто INREV изчислява индекса, капиталовият растеж попада на отрицателна територия. Това се дължи основно на фондовете, инвестиращи в континентална Европа, посочват експертите.

За тримесечието възвращаемостта на непубличните фондове за имоти, които оперират на континентална Европа е 0,3% в сравнение с 1,3% на фондовете, които оперират във Великобритания, показват данните на компанията.

Спадът на възвращаемостта на непубличните фондове за имоти, които действат на Стария континент се дължи на слабото представяне на отделни региони. Във Франция и Германия възвращаемостта е намаляла съответно до 0,4% и 0,3% спрямо 1,9% и 1% през предходното тримесечие, показват още данните.

Общата възвращаемост в Холандия обаче се покачва от -0,8% през второто тримесечие до 0,7%. В Италия също има положителни резултати, като общата възвращаемост там достига 1,3% в сравнение с 0,7% през предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още