Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

За шест месеца Столична община е издала разрешения за строеж за 10 млн. лева

Основните разходи са за изработването на подробни устройствени планове, съобщи главният архитект на София Здравко Здравков

За шест месеца Столична община е издала разрешения за строеж за 10 млн. лева

Снимка: Архив Ройтерс

Столична община е дала разрешения за строеж за около 10 млн. лева за полугодието на 2018 г.

Още по темата

Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков при представянето на проекта за бюджет в ресор "Архитектура и градоустройство"  на Столична община в Правец. Той припомни, че през миналата година са дадени разрешения за строеж за около 11,6 млн. лева.

“Направление "Архитектура и градоустройство" през последната година генерира доста приходи”, посочи  Здравков, цитиран от БТА, и добави, че през следващите две седмици ще се направи равносметка за второто полугодие.

Главният архитект на София обясни, че разходите на направлението са в няколко основни посоки, като основните са за изработването на подробни устройствени планове. След тях са схемите за преместваеми съоръжения и рекламни елементи, премахването на незаконното строителство, както и работата в геодезични дейности.

“Направлението получава своите поръчки от районните администрации, общински структури и държавни структури, напомни Здравко Здравков.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Airbnb е изпълнила исканията на ЕК за по-добро представяне на офертите си