IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За шест месеца Столична община е издала разрешения за строеж за 10 млн. лева

Основните разходи са за изработването на подробни устройствени планове, съобщи главният архитект на София Здравко Здравков

13:13 | 18.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Столична община е дала разрешения за строеж за около 10 млн. лева за полугодието на 2018 г.

Това съобщи главният архитект на София Здравко Здравков при представянето на проекта за бюджет в ресор "Архитектура и градоустройство"  на Столична община в Правец. Той припомни, че през миналата година са дадени разрешения за строеж за около 11,6 млн. лева.

“Направление "Архитектура и градоустройство" през последната година генерира доста приходи”, посочи  Здравков, цитиран от БТА, и добави, че през следващите две седмици ще се направи равносметка за второто полугодие.

Главният архитект на София обясни, че разходите на направлението са в няколко основни посоки, като основните са за изработването на подробни устройствени планове. След тях са схемите за преместваеми съоръжения и рекламни елементи, премахването на незаконното строителство, както и работата в геодезични дейности.

“Направлението получава своите поръчки от районните администрации, общински структури и държавни структури, напомни Здравко Здравков.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:36 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още