IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задържаха трима адвокати в София за имотни измами

До момента столичните криминалисти са разкрили над 20 придобити и продадени по измамната схема апартамента

15:54 | 26.04.11 г.
Задържаха трима адвокати в София за имотни измами

Столични полицаи задържаха трима адвокати и помагачите им в схема за имотни измами, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Досъдебното производство е било образувано в края на миналата година по сигнал, че трима действащи адвокати от столична адвокатска кантора с фалшиви документи придобиват недвижими имоти, собственост на починали хора без наследници или хора с психични отклонения.

Установени са тримата съдружници - К.Т. /45 г. /, съпругата му И.Т. /46 г./ и 54-годишният А.К. В хода на разследването криминалистите влезли в следите и на четирима техни помагачи, които осигурявали подставени лица – мними наследници на собствениците.

През януари единият от организаторите, адвокат К.Т. и един от помощниците В.П. /45 г./ с прякор Бахамата са задържани в София. При последвалото претърсване в жилищата им са намерени и иззети множество различни документи: лични карти, саморъчни завещания, преписи извлечения от актове за смърт на починали лица, удостоверения за наследници, печати на различни държавни институции и електронни варианти на документи. С определения на СГС Бахамата е приведен в затвора в Бобов дол, а адвокатът - в ареста на „Г.М.Димитров”.

На 20 април криминалистите задържали и другите двама организатори на престъпната група. Съпругата адвокат е задържана в ж.к. „Люлин”, като в жилището са намерени празни бланки на различни видове документи, нотариални кочани с печати на нотариуси, празни бланки за дипломи за завършено висше образование и множество лични данни: ЕГН-та, адреси и лични карти на български граждани. Малко по-късно, укриващият се и обявен за общодържавно издирване А.К е задържан в столицата.

Задържани са и другите трима помагачи – Г.К. /48 г./ - Биби, който е приведен в затвора в Бобов дол, Ц.И. /20 г./ от с. Червен бряг е под домашен арест и 38-годишната Г.М. от Благоевград с наложена мярка „парична гаранция”. Заради наложени мерки и по предишни криминални деяния двамата помагачи – Бахамата и Биби, са приведени в затвора в Бобов дол.

С постановление на прокурор при СГП на адвокатите И.Т. и А.К. е наложена 72-часова мярка „задържане под стража”. На 23 април състав на СГС наложи постоянна мярка за неотклонение на организаторите на групата. До момента столичните криминалисти са разкрили над 20 придобити и продадени по измамната схема апартамента. Работата по проследяване на веригата от съучастници, както и документиране и на други извършени от тях измами продължава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:03 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още