IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо работната ръка е водеща при търсенето на нови терени за индустриални имоти?

Инвеститори от Централна и Източна Европа искат да си сътрудничат на пазара на логистични имоти и услуги, съобщиха Симеон Митев и Евгений Нумеров

14:42 | 17.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Търсят се нови терени за индустриални имоти, в райони с налична работна ръка. Това обяви Симеон Митев, собственик на БГ СКЛАД, в коментара си за провелата се в София Международна конференция на индустриални имоти в предаването "Бизнес старт" на Bloomberg TV Bulgaria.

Той подчерта, че основната тема на дискусията на провелия се форум е фокусирана около възможните зони за инвестиция.

“Много гости от съседните държави, участвали в конференцията, споделиха как се развива техния пазар и какви взаимовръзки обуславя това развитие с пазара на логистични имоти и услуги в България”, каза Митев и добави, че са разисквани терените и местата, на които има възможност за придобиване и обособяване на нови индустриални площи и зони.

“Вижда се, че в нашата индустриална столица Пловдив няма вече достатъчно работна ръка, за да се използва рационално и заетите в бранша насочват търсенето си към области в района на Ловеч, Сливен, Перник, Видин, Лом", каза той.

Евгений Нумеров, управляващ директор и партньор в Skladman, руска компания за индустриални и логистични имоти, прогнозира, че целият регион може да се възползва от възможностите страните от Централна и Източна Европа да бъдат конкуренти, но и да си сътрудничат.

"Ние сме съседски пазари, инвеститори, които искат да създават складове и заводи в Русия, искат да инвестират и в България, имаме частни и корпоративни инвеститори, които желаят да влагат парите си в страната, като по този начин можем да сме си взаимно полезни", посочи Нумеров и обясни, че в Русия има свободни икономически зони и индустриални зони, за които държавата предоставя данъчни облекчения за компании, които работят в тях.

Повече от разговора вижте във видео материала

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още