IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да очакват пазарите през новата седмица?

Централната банка на Южна Африка ще излезе с решение за лихвите в страната, като очакванията на анализаторите са за запазване на досегашното ниво от 6,5%

09:41 | 21.05.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Инвеститорите ще следят с интерес през седмицата данните за БВП в Германия и Великобритания, както и доклада на Европейската централна банка от последната ѝ среща.

В понеделник, 21 май, Нова Зеландия ще публикува информация за продажбите на дребно в страната през първото тримесечие на годината.

Япония ще обяви търговския си баланс през април, както и данни за вноса и износа на страната.

Пазарите в Канада, Швейцария и Германия ще са затворени заради национални празници.

Във вторник, 22 май, в Русия ще излязат данни за продажбите на дребно и безработицата. Предварителните очаквания са за запазване на дела на хората без работа през април на ниво от 5%.

Пазарите в Хонконг и Южна Корея ще почиват, тъй като ще почетат рождения ден на Буда.

В сряда, 23 май, ще излязат данни за БВП на Германия за първото тримесечие на 2018 г. Консенсусната прогноза на пазара е за забавяне на ръста до 0,3% спрямо 0,6% през предходното тримесечие. Предварителни данни ще бъдат публикувани и за индекса на мениджърите по поръчките (PMI) в промишлеността и в сектора на услугите през май.

Предварителни данни ще има и за индекса на мениджърите по поръчките в промишлеността и в сектора на услугите в еврозоната през май. Прогнозите сочат леко понижение на стойностите.

По-късно във Великобритания ще бъде обявен индексът на потребителските цени за април, като очакванията са запазване на нивата от предходния месец от 2,5%.

Пазарите ще проследят и редица важни данни от САЩ – индекс на мениджърите по поръчките в промишлеността и услугите (предварителни данни), продажби на нови жилища, запаси от суров петрол и други.

В четвъртък, 24 май, Нова Зеландия ще публикува актуална информация за търговския си баланс за април, както и за вноса и износа.

Във Великобритания се очаква продажбите на дребно за април да отчетат ръст от 0,4% спрямо спад от 1,2% през предходния месец.

Европейската централна банка ще публикува доклада от последната си среща.

В САЩ ще излязат данни за броя на подадените молби при безработица и продажбите на съществуващи жилища.

Централната банка на Южна Африка ще излезе с решение за лихвите в страната, като очакванията на анализаторите са за запазване на досегашното ниво от 6,5%.

В петък, 25 май, в Германия ще бъде публикуван индексът за бизнес климата Ifo за май. Прогнозите сочат понижение до 101,9 пункта спрямо отчетените през април 102,1 пункта.

Във Великобритания се очакват предварителни данни за БВП за първото тримесечие. Нагласите на пазара са за запазване на досегашните нива на тримесечна и на годишна база съответно от 0,1% и 1,2%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още