IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ADP: Частният сектор в САЩ прибавя 275 хил. работни места през април

Увеличението на работните позиции през изминалия месец е най-голямото от юли 2018 г.

16:15 | 01.05.19 г. 6
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският частен сектор добавя през април 275 хил. работни места, като в това отношение успява да надмине очакванията на икономистите, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация от доклад, публикуван в сряда.

Увеличението на работните позиции през изминалия месец е най-голямото от юли 2018 г. 

Икономически експерти, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че Националният доклад на ADP Research Institute ще отчете ръст при новите работни места в размер на 180 хил., като оценките на отделните специалисти варираха от 141 хил. до 225 хил. нови работни места.

Докладът на ADP е изготвен съвместно с Moody’s Analytics.

Информацията предшества по-изчерпателния доклад на Министерството на труда на САЩ, който се очаква да бъде обявен в петък и ще представи ситуацията в частния и публичния сектор без да включва селското стопанство.

Експертите очакват броя на новозаетите работници в нестопанския сектор да се увеличи с 185 хил. души, като безработицата ще запази своето ниво от предходния месец - 3,8%.

През март американската икономика прибави 196 хил. нови работни места, отчитайки съществен ръст спрямо февруари.

През март темпът на нарастване на средната почасова надница в САЩ се забави до 0,14% на месечна база и до 3,2% на годишна, разминавайки се с очакванията съответно за 0,2% и 3,4%.

В края на април Bloomberg съобщи, че икономическият растеж в САЩ се ускорява с повече от очакваното през първото тримесечие на 2019 г., благодарение на подкрепата от страна на запасите и търговията, които компенсираха забавянето на потребителските разходи.

Брутният вътрешен продукт на САЩ нараства с 3,2% на годишна база през периода януари – март, сочат предварителните данни на Министерство на търговията, изпреварвайки всички прогнози в проучването на Bloomberg. Консенсусната прогноза на пазара беше за повишение с 2,3% след регистриран растеж с 2,2% през предходното тримесечие.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:30 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 1 rate down comment 0
julian12
преди 4 години
Айде лудия пак се появи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 3 rate down comment 3
julian12
преди 4 години
Ти май не си вземаш хаповете редовно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 3
kane
преди 4 години
преди беше стъкмистика, сега стана тръмпмистикаколкото по високо, толкова по от високо...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 6
ABBA
преди 4 години
Няма язък.Данните за това колко точно милиона живеят с купони за храна,вече са засекретени.Я дай свежи данни от достоверен източник....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 8 rate down comment 7
Valentin13
преди 4 години
Язък, толкоз умници икономисти предричаха пропадане на Щатите, Тръмпа като взе властта, а то обратното се случва. Дано скоро да спре това, че много "анализатори" ще трябва да идат на трудовата борса. Какво ще ядат децата им тогава? Това не е хуманно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още