Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Активността в сектора на услугите в Китай спадна до 21-месечно дъно

Ръстът както на новите поръчки, така и на производството в сектора на услугите се е забавил през септември, сочи PMI индексът на Цайсин

Активността в сектора на услугите в Китай спадна до 21-месечно дъно

Снимка: Архив Ройтерс

Активността в сектора на услугите в Китай рязко се е забавила през септември, показа частен индекс в понеделник, контрастирайки с официалните данни на правителството за ръст, съобщава Ройтерс.

Официалният индекс на мениджърите по поръчките (PMI) се понижава до 50,6 пункта през септември от 52,7 пункта през август, което е 21-месечно дъно, показва проучването на икономическото списание Цайсин (Caixin) и частната компания Markit.

Стойността се приближава до 50-те пункта, които са границата между свиване и експанзия.

Ръстът както на новите поръчки, така и на производството в сектора на услугите се е забавил през септември, казва Цайсин.

Китайската икономика като цяло се представя добре през третото тримесечие. Разширяването както в производството, така и в услугите обаче се охлажда през септември, което предполага, че низходящият натиск върху икономическия растеж може отново да се появи през четвъртото тримесечие“, казва Джъншън Джун, директори на макроикономическия анализ в CEBM Group.

Официалният непроизводствен PMI индекс на Китай, който включва и строителството, се е повишил до 55,4 пункта през септември спрямо 53,4 пункта през август, заяви националната статистическа служба на 30 септември.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Настроението в японската индустрия продължава да се подобрява