Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Американските компании прибавят 307 хил. работни места през ноември

Заетостта при доставчиците на услуги нараства с 276 000 души, докато работните места при производителите на стоки се увеличават с 31 000, сочат данни на ADP

Американските компании прибавят 307 хил. работни места през ноември

Снимка: Scotty Perry/Bloomberg

Американските компании са добавили по-малко работни места през ноември в сравнение с прогнозите, което сигнализира за забавяне на наемането на работници, тъй като броят на случаите със заразени с коронавирус продължава да нараства, съобщава Bloomberg, цитирайки данни на ADP. 

Още по темата

Новите работни места в бизнеса в САЩ нарастват с 307 000 през ноември, отчитайки най-малкия ръст от юли насам. Икономисти, анкетирани от Bloomberg, очакваха броят на новонаетите служители от американските компании да достигне 440 000.

По-бавният темп на наемане на нови работници илюстрира неравномерното възстановяване на пазара на труда, след като коронавирусът продължава да се разпространява в страната, докато някои щати вече налагат повторно социални ограничения за овладяване на заразата.

В същото време Конгресът продължава с преговорите за допълнителна държавна подкрепа за бизнеса и служителите без да е налице ясен резултат.

Данните предхождат месечния правителствен отчет, който се очаква да бъде публикуван в петък. Анализаторите очакват данните на министерството на труда да покажат ръст от 486 000 нови работни места през ноември спрямо 638 000 през октомври.

Заетостта при доставчиците на услуги нараства с 276 000 души през изминалия месец, отразявайки ръста при новонаетите служители в сферата на хотелиерството, здравеопазването и бизнес услугите, според данни на ADP.

Работните места при производителите на стоки се увеличават с 31 000, като в сферата на строителството ръстът достига 22 000.

Сред компаниите с 50 до 499 служители новонаетите работници достигат 139 000. При големите компании ръстът достига 58 000, докато при малките е 110 000.

Данните на ADP засягат компании, които предоставят работа за около 26 млн. души в САЩ.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Деляна Петкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Кристин Лагард: Рисковете за растежa в еврозоната остават, но по-слабо изразени