IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американските компании са прибавили далеч по-малко работни места от очакванията

Те са нараснали само с 330 хил. през юли, което е най-малкият скок от февруари насам

17:55 | 04.08.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Американските компании са прибавили далеч по-малко работни места от очакванията през юли, което показва запазване на препятствията пред наемането на нови служители въпреки по-широкото подобряване на икономиката, предава Bloomberg.

Създадените от компаниите работни места са нараснали с 330 хил. през миналия месец – най-малкия ръст от февруари насам, след като данните за юни бяха ревизирани на 680 хил. работни места, съобщава ADP Research Institute. Броят на новосъздадените работни места през юли не отговаря на очакванията на икономистите, участвали в допитване на Bloomberg, чиято средна прогноза беше за ръст с 690 хил. Работни Работни

Забавянето на наемането на нови служители показва предизвикателствата пред пълното възстановяване на трудовия пазар. Компаниите опитват да са в крак с освободеното натрупано търсене, но ще е необходимо време за запълването на рекордните в момента отворени работни места.

Данните на ADP показват широко забавяне на ръста на заетостта. Макар че докладът на компанията и данните на правителството невинаги са в синхрон, по-малкият напредък може да охлади очакванията за силен ръст на официалните данни за новосъздадените работни места, които се очакват в петък. Забавянето на наемането на нови служители е ясно изразено в секторите на развлеченията, ресторантьорството и хотелиерството, които трябва да извървят най-дългия път към възстановяване.

Доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижи до 1,13% след публикуването на данните.

Работните места в сектора на услугите са нараснали с 318 хил. през юли. Тези в развлекателната, ресторантьорската и хотелиерската индустрия са се увеличили със 139 хил., което също е най-малкият напредък от февруари.

Работните места в производството на стоки са скочили с 12 хил., а заетите в строителни компании са се увеличили само с 1000 души през юли.

Данните са публикувани малко преди месечния доклад за работните места на правителството. Икономисти очакват новосъздадените позиции в частния сектор да са скочили със 718 хил. през юли, а безработицата се очаква да е намаляла до 5,7%.

Данните на ADP обхващат компании, осигуряващи работа на близо 26 млн. души в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още