Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Австралия влага още 38,5 млрд. долара под формата на стимули за икономиката

Страната продължава да се бори срещу негативните ефекти, причинени от разпространението на коронавируса върху нейната икономика

Австралия влага още 38,5 млрд. долара под формата на стимули за икономиката

Премиерът на Австралия Скот Морисън. Снимка: Bloomberg

Правителството на Австралия ще вложи 66,4 млрд. австралийски долара (38,50 млрд. долара) в икономиката като част от втория пакет от стимули за защита на страната от финансовото въздействие на коронавируса, заяви премиерът Скот Морисън в неделя, цитиран от Ройтерс. 

Още по темата

Новите стимули, който нахвърлят първоначалните мерки в размер на 17,6 млрд. австралийски долара (10,20 млрд. долара), обявени миналата седмица, съвпадат с обещанието на правителството за прилагане на социалното дистанциране, след като много хора в Австралия изглежда не се съобразяват със здравните предупреждения и продължават да се събират в кръчми и по плажове на фона топлото есенно време.

Австралия регистрира седем смъртни случая, свързани с COVID-19, като 1 098е броя на потвърдените заразени до момента.

Морисън каза в неделя, че правителството ще помогне за отпускане на заеми за малкия и средния бизнес и за обезщетенията за безработица, тъй като компаниите са принудени да съкращават персонал.

Хората, изпаднали във финансов стрес, също ще имат достъп до 10 000 австралийски долара от пенсионните си фондове за тази и следващата година, докато някои организации с нестопанска цел и малките предприятия ще могат да се възползват от парични субсидии, за да запазят служителите си.

Сега Австралия обяви финансови мерки, равняващи се на около 10% от годишния брутен вътрешен продукт (БВП) на страната, посочва от правителството.

Докато богатата на полезни изкопаеми Австралия се радва на близо 30-годишно стабилно икономическо развитие и премина почти невредима през глобалната финансова криза, сега икономистите прогнозират рязко намаляване на разходите.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Британските продажби на дребно продължават да се възстановяват през август