Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Безработицата в еврозоната продължава да намалява

През ноември нивото на безработица е спаднало до 7,2%

Безработицата в еврозоната продължава да намалява

Снимка: Olivia Obineme/Bloomberg

Нивото на безработица в еврозоната се е свило през ноември, докато възстановяването на пазара на труда е продължило наред с проблемите с веригите на доставки, покачващите се цени и ръста в броя новозаразени с коронавирус, пише MarketWatch.

Данните на европейската статистическа служба Евростат показват, че през ноември нивото на безработица в еврозоната се е свило до 7,2%.

Още по темата

За сравнение – през октомври показателят се е равнявал на 7,3%. Резултатът потвърди очакванията на икономистите, анкетирани от The Wall Street Journal, които прогнозираха ниво от 7,2%.

Броят на безработните в еврозоната е намалял с 222 хил. души през ноември на месечна база, достигайки 11,8 млн. души. Младежката безработица – сред хората под 25-годишна възраст – също е отбелязала спад до 15,5% от 15,8% през октомври.

Хората, които попадат в категорията на безработните, не включват тези, които не са свободни да търсят работа, посочват от Евростат, давайки като пример родителите, на които им се е наложило да поемат задълженията по отглеждането на децата си. Данните не включват и служителите, участващи в програми за временен отпуск. Програмите, които ограничиха ефекта на пандемията върху пазара на труда в региона, покриват голяма част от заплатите на служителите в компании, които в резултат на пандемията е трябвало да ограничат разходите си.

По статията работиха: Симона Гоцова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Нов рекорден спад на потребителските настроения в САЩ заради инфлацията