Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Безработните в САЩ продължават да се увеличават

Около 30 млн. американци, или приблизително 18,4% от населението в трудоспособна възраст, са потърсили обезщетение при безработица от 21 март насам

Безработните в САЩ продължават да се увеличават

Снимка: Bloomberg

Милиони американци са подали молби за обезщетения при безработица през миналата седмица, което предполага, че съкращенията се разпространяват към индустрии, които първоначално не са били пряко засегнати от рестрикциите, свързани с коронавируса, информира Ройтерс.

Седмичните данни за безработицата на Министерството по труда в САЩ последваха новината от сряда, че през първото тримесечие на тази година икономиката на страната е претърпяла най-рязкото си свиване след Голямата рецесия. С това приключи и най-дългото икономическо разрастване в историята на Страната на неограничените възможности.

Още по темата
Броят на молбите за финансова помощ при безработица, подадени през седмицата до 25-и април, е 3,839 млн., заявиха от правителството. Така от 21 март насам около 30 милиона американци, или приблизително 18,4% от населението в трудоспособна възраст, са потърсили обезщетение.

Тази тенденция би означавала скок на безработицата до над 15% през април. Икономистите обаче твърдят, че това е малко вероятно поради естеството на загубените работни места по време на блокадата. Правителството разреши и на хората с временно прекратени договори по причини, свързани с COVID-19, да подадат заявления за обезщетения при безработица.

Това включва онези, които са под карантина с очакването да се върнат на работа, както и хората, които напускат работа поради риск от излагане на заразата или да се грижат за член на семейството.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

2
 
5
 
2
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
и там държавното разполовяване е неизбежно
2
 
4
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
Добре, че печатницата няма да остане без работа.

Още от Новини
Британските продажби на дребно продължават да се възстановяват през август