Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Биткойн притежанията на Tesla остават без промяна второ поредно тримесечие

Както и през четвъртото тримесечие на 2021 г., така и през първото Tesla не е купувала или продавала монети, нито е отчела промяна в цената на притежанията си

Биткойн притежанията на Tesla остават без промяна второ поредно тримесечие

Снимка: Qilai Shen/Bloomberg

Стойността на биткойн притежанията на американския автомобилопроизводител Tesla остават без промяна в размер на 1,26 млрд. долара за второ поредно тримесечие. Това става ясно от данните за първото тримесечие на годината на компанията на Илон Мъск.

Както и през четвъртото тримесечие на 2021 г., така и през първото на тази Tesla не е купувала или продавала биткойни, нито е отчела промяна в цената на притежанията си, тъй като стойността на монетата е до голяма степен непроменена от края на миналата година, съобщава CoinDesk.

Още по темата

През третото тримесечие на миналата година компанията също не е купувала или продавала биткойни, но трябваше да отчете намаляване на стойността на притежанията си с 51 млн. долара заради поевтиняването на водещата криптовалута.

Според счетоводните правила за дигитални активи, ако цената на даден актив намалее по време на тримесечие, компанията собственик трябва да го отчете. Но ако цената се повиши, не се регистрира като печалба в баланса, освен ако активът не бъде продаден.

Tesla обяви през февруари 2021 г., че е купила биткойни на стойност 1,5 млрд. долара. По-късно през тримесечието производителят съобщи, че свива притежанията си с 10% - продажба, която подсили резултатите за периода с 272 млн. долара.

От отчета за тримесечието стана ясно, че печалбата на компанията за първото тримесечие се е увеличила повече от седем пъти и достига нов рекорд. Главният изпълнителен директор Илон Мъск заяви също, че компанията може да увеличи производството на автомобили повече от очакваното през тази година въпреки затрудненията с веригите за доставки и прекъсванията на производството в Китай.

Коригираната печалба в периода януари-март е 3,22 долара за акция при очаквани 2,26 долара, посочват от FactSet. Приходите са в размер на 18,8 млрд. долара спрямо очаквани 17,85 млрд. долара.

В четвъртък цената на биткойна расте, като минути преди 12 ч. българско време тя достига 41 957,47 долара, което е повишение от 1,2% за последните 24 часа.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от Новини
Да се съберем в Синтра, че да си кажем истината