Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Британските фабрики отчитат най-големия спад в продукцията си от над 40 години

Броят на индустриалните поръчки се понижава до най-ниско ниво от октомври 1981 г.

Британските фабрики отчитат най-големия спад в продукцията си от над 40 години

Снимка: Chris J. Ratcliffe/Bloomberg

Британските фабрики отчитат най-резкия спад в продукцията си за повече от четири десетилетия през трите месеца до май, тъй като около половината от тях частично са спрели дейностите си поради пандемията от коронавирус, информира Ройтерс, като се позовава на изявление от Конфедерацията на британската индустрия (КБИ).

КБИ заявява, че показателят й за продукцията за тримесечен период спада до -54 пункта през май от -21 пункта през април. Това е най-ниското ниво на измерителя откакто се води статистика (от юли 1975 г.). 

Още по темата

Броят на индустриалните поръчки се понижава до най-ниско ниво от октомври 1981 г. Индексът, който отчита динамиката им, спада до -62 пункта през май от -56 пункта през миналия месец.

„Производителите в Обединеното кралство все още се борят с въздействието на пандемията. Нивата на производство спаднаха още по-рязко, тъй като компаниите се сблъскаха със срива в търсенето и прекъсванията на  веригите за доставки“, казва икономистът на КБИ Анна Лийч.

Около три четвърти от производителите отитат проблеми с паричния поток. Перспективите обаче се подобряват до известна степен, като показателят за очакванията за продукцията през следващите три месеца се повишава до -49 пункта от -67  пункта през април.

Най-новите официални данни показват, че фабричната продукция в страната се понижава с 4,6% през март.

 

По статията работиха: Радостина Ивчева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Заетостта в САЩ нараства с повече от очакваното през юли