IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Броят на свободните работни позиции в САЩ нараства неочаквано през октомври

Около 3,09 млн. американски граждани са напуснали работа през октомври, докато броят на съкращенията и уволненията се увеличава до 1,68 млн.

20:28 | 09.12.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Luke Sharrett/Bloomberg</em></p>

Снимка: Luke Sharrett/Bloomberg

Броят на свободните работни места в САЩ неочаквано отчита ръст през октомври до ниво, което съответства на постепенното възстановяване на пазара на труда, тъй като работодателите се стремят да коригират броя на персонала на фона на променящото се търсене и динамиката на коронавирусната пандемия, съобщава Bloomberg. 

Броят на свободните позиции се е увеличил до 6,65 милиона през октомври от ревизираните 6,49 милиона през септември, показват данни на Министерството на труда. Средната оценка на икономистите, анкетирани от Bloomberg, е за 6,3 милиона свободни работни места.

Свободните работни позиции, принадлежали преди на работници, които са били съкратени, или такива, които се предлагат само в рамките на съответната компания без да се пуска общодостъпна обява, не влизат в проучването.

Около 3,09 млн. американски граждани са напуснали работата си през октомври, докато броят на съкращенията и уволненията се увеличава до 1,68 млн. броя от 1,44 млн. месец по-рано.

При индустриите, които са най-силно засегнати от вируса, работодателите продължават да изпитват затруднение както заради несигурността в търсенето, така и от решението на някои работници да напуснат поради здравословни проблеми.

През ноември наемането на нови работници се забавя значително, според отделни изчисления на Министерството на труда, които също показват, че все повече хора напускат своята работа съвкупно.

пазар пазар

Свободните работни места в производството нарастват до рекордните 525 000 броя, докато тези в здравеопазването отчитат най-големия брой за последната година и половина.

Свободните позиции се увеличават по-умерено в сферата на туризма и хотелиерството, както и в рамките на държавните институции. Броят на свободните места се свива в търговията на дребно и бизнес услугите.

Броят на новоназначените работници, където се включват и повторно наетите служители, е скромен - 5,81 млн. души през октомври, след като през септември бяха отчетени 5,89 милиона.

Броят на напусналите работа, където се включват и съкращенията и уволненията, нараства до 5,11 млн. души през октомври от 4,84 млн. за септември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:50 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 3
дядя Вова
преди 3 години
Инагурация йок!Гражданска война 2.0 с ъпдейти.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
ing5rov
преди 3 години
нещо много се умълчахте изведнъж като бити *** ... кога ше е инаугурацията на Байдън бе ... ?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още