IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна отново мина прага от 50 хил. долара

Пазарът постепенно се отърсва от спада заради коментара на номинирания за председател на американската Комисия по ценните книжа и борсите Гари Дженслър

10:54 | 03.03.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Angel Garcia/Bloomberg</em></p>

Снимка: Angel Garcia/Bloomberg

Биткойнът успя да се отърси от част от пониженията си в сряда, преминавайки отново границата от 50 хил. долара.

Криптовалутата поскъпва с 3,4% към 10:40 ч. българско време и достига цена от 50 740,01 долара, с което ръстът от началото на годината достига около 70%.

Цената се понижи под 48 хил. долара във вторник, след като номинираният за председател на американската Комисия по ценните книжа и борсите Гари Дженслър заяви, че е предизвикателство гарантирането на безопасни от измами и манипулации криптопазари по време на изслушване, съобщава Bloomberg.

Дженслър, който бе председател на Комисията по стоковите фючърси и търговията по време на администрацията на Барак Обама, се смята за привърженик на дигиталните активи. Той бе старши съветник по инициативата на Масачузетския технологичен институт Media Lab Digital Currency Initiative и преподава блокчейн технологии и дигитални валути.

„Макар биткойн пазарът да реагира бързо на неговите коментари, Дженслър до голяма степен има положителна настройка за биткойна и криптовалутите“, посочва Джон Ву, президент на фирмата за блокчейн технологии Ava Labs.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:58 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mitik75
преди 3 години
Как да печелим от дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още