Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Цената на биткойна се изстреля над 6 хил. долара

Рекордът е още по-забележителен, защото идва само ден след като цената се срина с 8,7%

Цената на биткойна се изстреля над 6 хил. долара

Биткойнът поскъпна с 5% до нова рекордно висока цена, преминавайки границата от 6 хил. долара в петък, предаде CNBC.

Криптовалутата се търгуваше срещу 6 003,81 долара към 11:48 часа местно време в Ню Йорк, според CoinDesk.

Рекордът е още по-забележителен, защото идва само ден след като цената се срина с 8,7% заради опасения от затягане на регулацията в САЩ.

По-голямата част от обема търговия с криптовалутата е генерирана от Япония, като 59% от сделките са реализирани в японски йени. Търговията с щатски долари формира 25,5% според CryptoCompare.

Още по темата

Криптовалутата постигна изумително поскъпване от 50,4 на сто през последния месец. Това стана факт въпреки критиките, отправени от директорите на JPMorgan Chase и BlackRock Джейми Даймън и Лари Финк.

Даймън заяви миналата седмица по време на конференция, че хората, които притежават криптовалутата, са "глупави". По време на същото събитие Финк определи биткойна като "индекс за пране на пари."

Цената на биткойна може би е напът да прехвърли 10 хил. долара, смятат близо половината от респондентите, участвали в скорошно проучване на CNBC.

През седмицата CNBC пусна онлайн анкета с въпроса: "Накъде отива биткойнът?"

Анкета

Накъде върви цената на биткойна?

Коментирай

49% от общо над 23 хил. гласували потребители са посочили отговора, че цената ще мине 10 хил. долара. Подобни изявление са правени и от пазарни участници. Бившият мениджър на хедж фонд Майкъл Новограц наскоро заяви, че според него биткойнът се насочва към цена от 10 хил. долара в близките 6 до 10 меесеца.

35% от анкетираните пък са подкрепили мнението на изпълнителния директор на JPMorgan Chase Даймън, който определи криптовалутата като "измама" - предпочетеният от тях отговор е гласял "Джейми Даймън е прав, ще си платите цената, че купувате".

16 на сто от респондентите пък са на мнение, че цената ще се ориентира между 6 хил. и 8 хил. долара.

Биткойнът поскъпна с над 470% тази година.

По статията работи: Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

Коментари (13)

   1| 2    
3
 
1
 
13
преди 4 месеца
Хората все повече ще се насочват към криптовалутите, поради осъзнаването на мошшшшеничеството на държавните пари. Процесът е логически и вече не може да се спре.

Пъпешов - и аз мисля - че още му е рано за такава цена: над 6 Б. Може и да се пукне и да падне наполовина - ама то ще е временно: пътят нагоре предстои в следващите години. Засега - мисля - по-логическо е човекът тихинко да се нагувичва с други - вече доказали се - но останали в сянката на биткойновете криптовалути.
1
 
2
 
12
преди 4 месеца
Съмнително е дали знаеш що е то: пирамида. Пирамида е Ной, не биткойнът.
2
 
2
 
11
scott до: studioaa
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
ко рече?
биткоинът бил ОГРАНИЧЕН? НАПРОТИВ, КРИПТОВАЛУТИТЕ СА НАЧИН НА НАШТЕ ХОРА ДА СТАНАТ БЕЗУМНО БОГАТИ БЕЗ АКТИВИ, АКЦИИ, ИНОВАЦИИ....СЕ ЕДНО СИ ПАЧАТАТ ПАРИТ В МАЗЕТО И НИКОЙ НЕ ИМ ГИ ОБЯВЯВА ЗА ФАЛШИВИ, НЕ ГИ ПРЕСЛЕДВА. Битът ограничен? пускаме етериум, уанкоин и прочее. Гоуеми пирамиди се строят, много лакоми и алчни хоря има. балъците ше бъдат обрани отново, наште хора ше се бият до смърт. и те така. Шоуто си заслужава.
2
 
5
 
10
studioaa до: pinoccio
преди 4 месеца
Биткойнът е подобен на фиатните пари, но има няколко съществени разлики:
1. Неговият брой е ограничен отгоре за всички времена. QE никога няма да има. Това обезсмисля монтарната политика и централното банкиране. Така Марио Драги ще се превърне е един обикновен италиански безработен и ще трябва да се преквалифицира.
2. Биткойн разплащанията са изключително евтини и са без посредник(банка) и това елимира ефекта на данъка върху финансовите транзакции
3. Разплащанита са практически непроследими и без участие и регулация от корупираните елити в Европа
4. Биткойнът ще принуди банките да се върнат към основната си функция, която е кредитиране, а не събиране на всевъзможни такси.
2
 
3
 
9
преди 4 месеца
Биткойна е стока на пазара.
От цената някой печели, друг губи.
„Кой губи?“, не се знае „кога?“.

Още от Новини
Инфлацията във Великобритания се забави заради спадащите цени на петрола