IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна се понижава след най-големия седмичен ръст от три месеца

Миналата седмица най-голямата криптовалута прибави близо 20% към стойността си

18:54 | 02.08.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Цената на биткойна се понижи до около 40 хил. долара, след като нарасна през уикенда до най-високите си нива от май насам, предава Bloomberg.

Най-голямата криптовалута губи около 4,8% от стойността си до 39,280 долара в Ню Йорк, след като се понижи с 5,6% в понеделник. Другите виртуални валути, включително етерът, също поевтиняват.

Това е „просто нормално отстъпление след бичи действия“, коментира Виджай Айвар, ръководител за Азиатско-Тихоокеанския регион на крипто борсата Luno в Сингапур.

Спадовете поставят биткойн отново в горния край на диапазона 30 хил.-40 хил. долара, в който се движи криптовалутата след срива през май. Тя достигна 42 605 долара в неделя, най-високото ниво от май насам. Миналата седмица биткойнът прибави почти 20% към стойността си – най-големия му ръст от три месеца насам.

През последните седмици криптовалутата е подкрепена от изказвания на милиардера Илон Мъск и на Кати Ууд от Ark Investment Management, както и от слухове за възможно участие на Amazon.com в сектора на криптовалутите. Биткойн Биткойн

В същото време вниманието върху индустрията се засилва. Това включва стремеж на американските законодатели да въведат по-стриктни правила за инвеститорите в криптовалути, за да събират повече данъци за финансирането на част от планираните инвестиции на стойност 550 млрд. долара в транспорт и енергийни системи.

Търговците с криптовалути очакват също софтуерен ъпгрейд тази седмица на мрежата етериум. Той може да подкрепи цената на етера, ограничавайки темпа на ръста на предлагането на криптовалутата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 2
nikiangel
преди 2 години
Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още