IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна се срина до 6-месечно дъно

Минути след 16:30 ч. дигиталната валута се търгува при цена от 6828,08 долара – спад от над 11,4%

17:10 | 22.11.19 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Разпродажбите на биткойна продължават. В петък стойността на най-голямата по пазарна капитализация дигитална валута достигна най-ниското си ниво от май насам, след като успя да падне под пореден ключов праг от 7000 долара.

Минути след 16:30 ч. дигиталната валута се търгува при цена от 6828,08 долара – спад от над 11,4%, повличайки след себе си и другите основни дигитални пари. Етерът поевтинява с близо 14,5% до 142,22 долара. Рипълът пък отписва 6,53% до 0,22718 долара.

Според анализатора Мати Грийнспан налице е една апатия на пазара, както и влошаване на настроенията, съобщава Bloomberg. По думите му пазарът е реагирал с вълнение след изказванията на китайския президент Си Дзинпин за необходимостта от приемане на технологията блокчейн, но тези настроения са отслабнали и пазарът се завръща към предишното си състояние.

Спадовете в петък продължават тези от четвъртък. Тогава биткойнът навлезе на територията на 7-те хиляди, на която не беше стъпвал от края на октомври.  

За анализаторите отново бе трудно да изолират конкретната причина за разпродажбите. Според мнозина това се дължи на поредните действия от страна на Китай срещу нововъзникващия криптопазар. Въпреки че едва преди месец властите в страната изразиха готовност да прегърнат блокчейн технологията, която седи в основата на криптовалутите, то оттогава насам те предприемат стъпки, за да ограничат търговията.

От началото на годината биткойнът губи около18% от стойността си. Индексът на Bloomberg за криптовалути Bloomberg Galaxy Crypto Index е изтрил над 15% през ноември.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:39 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 3 rate down comment 7
Бидонойл
преди 4 години
И ти искаш да се напечелиш, ама бъди малко по-скромен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 12 rate down comment 1
studioaa
преди 4 години
Очаквам го да падне под 1000$ или дори под 500$...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 2
Бидонойл
преди 4 години
Това е добре, но се надявам да стигне още по-ниско дъно, 4-5к.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още