IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на златото падна след липсата на стимули в САЩ

Златото е изправено пред слабо търсене заради неотдавнашния лек ръст на реалната доходност от облигациите

11:12 | 26.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Цената на златото падна под 1900 долара за тройунция, като инвеститорите претегляха избледняващите перспективи за сключване на споразумение за фискални стимули в САЩ, докато страната отчете рекорден брой новозаразени с коронавирус за втори пореден ден, съобщава Bloomberg.

Председателят на Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че камарата може да приеме плана тази седмица, въпреки че сделката с Белия дом остава несигурна и ръководеният от републиканците Сенат може да не предприеме нищо преди изборите.

Спекулациите относно пакета помогнаха за увеличаване на доходността на облигациите през последните седмици, като притъпиха привлекателността на кюлчетата.

„Златото е изправено пред слабо търсене заради неотдавнашния лек ръст на реалната доходност от облигациите ”, коментира Никълъс Фрапел, глобален генерален мениджър в базираната в Сидни ABC Bullion.

Някои инвеститори са оптимисти за перспективите за растеж в САЩ. Други предполагат, че фискалните последици ще доведат до по-ниски цени на облигациите и по-висока доходност.

Спот цената на златото спадна с 0,6% до 1891,38 за тройунция тази сутрин в Лондон, което спад за трети пореден ден.

злато злато

Цената на среброто също спадна с 1,7%. Индексът Bloomberg Dollar Spot се повиши с 0,2%. Реалната доходност на 10-годишните държавни ценни книжа отчете по-нисък ръст след нарастването миналата седмица.

По отношение на коронавируса началникът на канцеларията на Белия дом Марк Медоус заяви, че САЩ няма да "контролират" пандемията. Генералният директор на Световната здравна организация обяви, че някои страни в северното полукълбо са изправени пред "опасен момент", тъй като случаите се увеличават.

Инвеститорите ще следят годишната среща на комунистическата партия в Китай, която започва днес, където премиерът Си Дзинпин и членовете на Централния комитет ще определят план за икономическо и социално развитие за периода 2021-2025 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още