IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централната банка на Китай ще работи за регионална координация

Инициативата е част от стремежа на Пекин да се ограничат рисковете в банковия сектор

21:30 | 14.01.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив на Ройтерс

Китайският орган за финансова стабилност ще приложи нови мерки за засилване на координацията си с регионалните власти, заявиха от централната банка във вторник. Инициативата е част от стремежа на създателите на паричната политика в Китай да ограничат рисковете в банковия сектор, информира Ройтерс.

Служителите на Комитета за финансова стабилност и развитие ще създадат регионален механизъм за координация, който да подпомогне за засилването на контрола върху риска, се посочва в изявление на Китайската централна банка.

"Ще засилим сътрудничеството между централните и местните власти в областта на финансовия надзор, управлението на риска, обмена на информация и защитата на потребителите", заявиха от централната банка, без да дават допълнителни подробности.

Съгласно новия механизъм служителите на ръководни длъжности в провинциалните клонове на централната банка, местните банки и регулаторите на ценни книжа ще отговарят за координацията с Комитета за финансова стабилност, добавиха от банката.

Комитетът се ръководи от вицепремиера Лю Хъ, а седалището му се намира в централната банка.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още