IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Централната банка на Китай ще запази стабилен юана

Регулаторът предупреждава за опасността от търговското напрежение между САЩ и Китай

17:30 | 19.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската централна банка ще продължи да поддържа валутния курс на юана стабилен в рамките на разумен и балансиран диапазон, съобщава Ройтерс, позовавайки се на информация, публикувана в сайта на банковия регулатор. 

Пан Гуншън, заместник-управител на Народната банка на Китай заяви в интервю (PBOC), че централната банка е уверена в способността си да поддържа стабилна работата на китайския валутен пазар.

PBOC ще направи необходимите антициклични корекции и ще засили макропруденциалното управление в съответствие с промените в ситуацията, както и борбата с незаконното и неправомерно поведение, запазвайки добрия ред на валутния пазар.

Според руската медия trud.ru банката предупреждава за несигурността, причинена от търговските търкания между Китай и САЩ.

Търговската несигурност създава рискове за световната икономика, докато съвкупността от множество фактори на несигурност може да увеличи уязвимостта на икономиките, споделят от регулатора.

Според експерти това може да доведе до висока инфлация, която ще окаже още по-голям натиск върху световната икономика и ще подкопае настроението на домакинствата и бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още