IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Частният сектор в САЩ прибавя 102 хил. нови работни места през юни

Предвижда се нивото безработица да се задържи на ниво от 3,6% през юни спрямо май

16:52 | 03.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американският частен сектор добавя 102 хил. нови работни места през юни, съобщава Ройтерс.

Данните остават под очакванията на икономистите за ръст от 190 хил. работни места в рамките на изминалия месец, сочи доклад на ADP. 

Специалисти, анкетирани от Ройтерс, прогнозираха, че Националният доклад на заетостта, изготвян от Automatic Data Processing, ще покаже ръст от 140 хил. работни места, като индивидуалните очаквания варираха от 75 хил. до 190 хил.

Данните за миналия месец бяха ревизирани нагоре до 41 хил. от първоначално обявения ръст от 27 хил. работни места.

Въпросният доклад е изготвен съвместно с Moody’s Analytics.

Той показва, че пазарът на труда при малкия бизнес се свива с 23 хил. работни места, докато този при средните и големите компании нараства съответно с 60 хил. и 65 хил. места.

Данните на ADP предшестват по-изчерпателния доклад на американското министерство на труда, който изключва земеделието и се очаква да бъде публикуван в петък, обединявайки частния и държавния сектор.

Според прогнозите на икономистите, свързани с доклада на министерството, се очаква ръст от 153 хил. работни места през юни в частния сектор, което е с 90 хил. повече спрямо предходния месец. Общата трудова заетост, изключваща сектора на земеделието, се очаква да нарасне със 160 хил. места.

Предвижда се нивото безработица да се задържи на ниво от 3,6% през юни спрямо май.

„Пазарът на труда продължава да се забавя", коментира Марк Занди, главен икономист в Moody's Analytics Inc, цитиран от Bloomberg. „Ръстът на работните места рязко се забави през последните месеци, тъй като предприятията станаха по-предпазливи при наемането на нови служители. Малките предприятия са най-нервни, особено в строителния сектор и при търговията на дребно със строителни материали", добавя още Занди.

 

САЩ САЩ

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:48 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 3 години
От утре започва май, а юни как добавя???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още