IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Credit Suisse: Обърнете внимание на азиатските акции

Азия е първият регион, които ще се възползва от възобновяването на световната икономическа активност, смятат от банката

22:11 | 24.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Bloomberg L.P.</p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Азиатските активи, с изключение на японските, ще надминат другите нововъзникващи пазари през втората половина на 2020 г., подкрепени от отслабването на щатския долар, подобряването на икономическите данни и експанзивната паричната политика, прогнозира от Credit Suisse Group AG.

„Ако има регион, който може да се възползва от началото на възобновяването на нормалните дейности в световната икономика, това е Азия заради експортната си зависимост“, каза Рей Фарис, главен инвестиционен директор на банката, цитиран от Bloomberg. Азиатските икономики също са в състояние да облекчат паричните условия и да увеличат вътрешната ликвидност по-добре от някои други региони, където валутите са „под много по-голям натиск“, добави той. а а

Очаква се азиатските икономики да бъдат сред първите, които ще се възстановяват на фона на милиарди долари стимули, намаляващия процент на заразяване и повишаването на потребителските разходи. Вече се появиха няколко лъча надежда, като подобряването на китайските данни за потребителското търсене и промишленото производство, както и облекчаване на спада на пратките в Южна Корея през този месец.

Credit Suisse също залага на по-нататъшното отслабване на щатския долар, който вече е поевтинял с 2% спрямо десет основни валути през тази година. Подобряването на перспективите за глобален растеж и очакванията за ниските лихвени проценти в САЩ до 2022 г. ще подкрепят укрепването на азиатските валути спрямо зелената валута, каза Фарис.

Прогнозите на банката включват успешно представяне на акциите на технологичните компании в Тайван, занимаващи се с разработка на хардуер.

Според банкерите икономиката на Индонезия също така ще се възстанови бързо. „Индонезийската икономика премина през по-малко сътресения и трябва, особено на потребителско ниво, да се възстанови през втората половина на годината“, каза Фарис.

От друга страна банкерите смятат, че на активите в Индия и Малайзия ще им е нужно повече време за възстановяване.

Credit Suisse очаква акциите в Сингапур да се представят в съответствие с регионалните пазари, тъй като бавното възстановяване и влиянието на ниските лихви ще компенсират по-високото им оценяване от играчите на пазара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:21 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още