IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дж. Даймън: Covid-19 ни показва колко големи са неравенствата

Главният изпълнителен директор на J. P. Morgan Chase смята, че възстановяването от тази криза трябва да ни помогне да създадем по-приобщаваща икономика

22:42 | 19.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Джейми Даймън. Снимка:&nbsp;Peter Foley/Bloomberg</p>

Джейми Даймън. Снимка: Peter Foley/Bloomberg

Джейми Даймън, главният изпълнителен директор на J. P. Morgan Chase каза, че се надява политиците да използват кризата след Covid-19 като катализатор за възстановяване на по-приобщаваща икономика, тъй като пандемията разкрива големи неравенства сред американците, предава Bloomberg.

„Тази криза трябва да служи като събуждане и призив за бизнеса и правителството да мислят, действат и инвестират за общото благо и да се изправят срещу структурните пречки, които възпрепятстват приобщаващия икономически растеж от години“, написа главният изпълнителен директор на JPMorgan Chase & Co. в бележка до служителите преди годишното събрание на акционерите на банката във вторник.

Безработицата в САЩ достигна исторически високи нива само за два месеца на фона на предизвиканата от коронавируса икономическа блокада. JPMorgan, най-голямата банка в САЩ, забави плащанията или възстанови сумите от таксите си за кредитиране на домакинствата, кредитни карти, депозити, автокредити и бизнес банкиране на повече от 1,5 милиона свои клиенти. Това включва подпомагане на стотици хиляди собственици на жилища да забавят ипотечните си плащания, гласи бележката.

„От повторното отваряне на малкия бизнес до увеличаване на заетостта, нека да използваме този момент, за да мислим творчески за това как можем да се мобилизираме за справяне с толкова много проблеми, които възпрепятстват създаването на приобщаваща икономика и разбиват нашата социална политика“, написа Даймън.

JPMorgan също е финансирала 30 милиарда долара заеми за повече от 250 000 предприятия като част от усилията на Администрацията за малкия бизнес, известни като Програма за защита на заплатите.

Даймън, отдавна е известен с критиките си за планирането и управлението на публичните дела в САЩ, и изрази подкрепа за разширяване на федералният данъчен кредит като начин за увеличаване на паричните средства за по-нископлатените работници.

Изпълнителният директор каза, че JPMorgan ще разчита на икономическите данни и ще даде приоритет на безопасността на служителите си при вземането на решение как и кога да отвори отново офис сградите си, които са затворени от март с цел предотвратяване на разпространението на коронавируса. Банката ще преразгледа конфигурациите на офисите си, за да види какво трябва да се промени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още