Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Джером Пауъл: Икономическото възстановяване е нож с две остриета

Желанието за премахване на ограниченията върху търговията носи със себе си големи рискове, които биват доказани от увеличението на броя на заразените, изтъкна той

Джером Пауъл: Икономическото възстановяване е нож с две остриета

Снимки: Tasos Katopodis/Getty Images/Bloomberg

Гуверньорът на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл заяви, че възстановяването на американската икономика, както и съпътстващият го растеж на разходите и наемането на работници, започва да се случва по-рано, отколкото са очаквали представителите на централната банка. 

Още по темата

Въпреки това Пауъл изтъкна, че желанието за премахване на ограниченията върху търговската дейност носи със себе си значителни рискове, които са доказани от увеличението на броя на новозаразените с коронавирус през последните дни в редица щати, съобщава The Wall Street Journal.

„Влизаме във важна нова фаза, като  това се случва по-рано от очакваното“, подчерта управителят на Фед по време на своето изслушване пред Комисията за финансовите услуги към Камарата на представителите на САЩ. „Въпреки че това възстановяване на икономическата активност е добре дошло, то също така представлява ново предизвикателство, по-специално, увеличава се необходимостта от контролирането на разпространението на заразата“, добави Пауъл.

Управителят на Фед Джером Пауъл (вляво) и финансовият министър на САЩ Стивън Манучин (вдясно)

В същото време финансовият министър Стивън Манучин заяви, че могат да бъдат пренасочени до 140 млрд. долара към малкия бизнес, който е най-силно пострадат от пандемията и ограничителните мерки.

Според него е налице подкрепа от страна на демократите и републиканците относно „пренасочване“ на средствата, останали от програмата за защита на работниците, където крайният срок за подаване на заявления изтича във вторник.

Когато Програмата за защита на работниците се отвори за всички малки предприятия „икономиката се намираше в много различна форма и трябваше бързо да намерим пари“ за компаниите, заяви Манучин в изслушването си пред Комисията за финансови услуги.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Турската лира възстанови част от загубите си за годината през юли