Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Доходността по 10-годишните руски облигации падна до 3-годишен минимум

Рублата остава почти без промяна на валутните пазари

Доходността по 10-годишните руски облигации падна до 3-годишен минимум

Снимка: Архив Ройтерс

Доходността по 10-годишните руски облигации днес падна до тригодишен минимум на фона на очакванията за понижаване на водещата лихва в Русия, предаде Ройтерс.

Рублата остана почти без промяна и само леко укрепна през седмицата, но вероятно ще получи тласък от потоците на облигационния пазар.

Лихвите по дълговите книжа на Русия с падеж след 10 години се понижиха до 7,79 на сто - най-ниското равнище от януари 2014 г., и отчетоха 15 базисни пункта седмичен спад, след като централната банкерка Елвира Набиулина заяви, че през следващата седмица е възможно водещият лихвен процент да бъден намален с 20-25 базисни пункта. 

Още по темата

Доходността по едногодишните и двугодишните облигации също спадна, достигайки 12-седмичен минимум, според данни на Ройтерс.

Първият тур на президентските избори във Франция, който ще бъде в неделя, вся страх на пазарите. Оживлението на нововъзникващите пазари бе попарено и от напрежението около Сирия и Северна Корея, както и от безпокойството, свързано с политиката на президента на САЩ Доналд Тръмп, който започна разследване срещу Китай и други износители на стомана, отбелязва агенцията.

/БТА/

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Ускореният ръст в САЩ може да накара Фед да повиши лихвите по-рано през 2018 г.