Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Доверието на бизнеса и домакинствата в Италия се е влошило още повече

Коалиционното правителство понижи този месец прогнозата си за растежа за цялата година до 0,2 на сто спрямо предишната оценка за 1%

Доверието на бизнеса и домакинствата в Италия се е влошило още повече

Снимка: Архив Ройтерс

Бизнес доверието в Италия се е влошило за седми пореден месец през април, като и доверието на потребителите също е снижено през този месец, сочат данни на Националния статистически институт, цитирани от Ройтерс и Франс прес.

Още по темата
Индексът на доверието в промишлеността отчита спад до 100,6 пункта спрямо 100,8 през март - най-ниското равнище от февруари 2015 година, пише БТА.

Съставният индекс за доверието на ръководителите на предприятия, съчетаващ данни в промишлеността, дистрибуцията, строителството и услугите, е намалял до 98,7 пункта през април спрямо 99,1 през март. Според статистическия институт този индекс е с най-голяма взаимовръзка с тенденциите на брутния вътрешен продукт (БВП).

Институтът посочва, че почти всички компоненти от съставния индекс за икономическото доверие са се понижили, с изключение на строителството и услугите.

Доверието на потребителите също отчита спад през април до 110,5 пункта спрямо 111,2 пункта през март, като това е трето поредно месечно понижение.

Всички съставни елементи от този индекс са се понижили, отбелязва институтът. Италия навлезе в техническа рецесия през второто тримесечие на 2018 година. БВП на страната се е свил с 0,1 на сто през последните две тримесечия на миналата година. Италианската централна банка обаче съобщи тази седмица, че икономиката изглежда се е възстановила през първото тримесечие на 2019 година и че се очаква да бъде отчетен растеж на промишленото производство през първите три месеца.

Коалиционното правителство понижи този месец прогнозата си за растежа за цялата година до 0,2 на сто спрямо предишната оценка за 1 процент.

По статията работи: Магдалена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Заводите във Великобритания задържат продукцията около сегашните нива