IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверието на потребителите в САЩ расте по-слабо от очакваното

Индексът на Университета в Мичиган се покачва до 85,5 пункта от 82,9 пункта през май, става ясно от публикуваните в петък данни

18:15 | 25.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Потребителските настроения се покачват през юни с по-малко от очакваното, а дългосрочните очаквания за инфлацията се понижават спрямо месец по-рано.

Индексът на Университета в Мичиган се увеличава до 85,5 пункта от 82,9 пункта през май, става ясно от публикуваните в петък данни, цитирани от Bloomberg. Стойностите са по-слаби от очакваните 86,5 пункта в допитване на агенцията, както и от първото им четене, когато бяха 86,4 пункта.

Макар че финалните данни са под първоначалните по-рано през месеца, тазмесечният размер на индекса е вторият по големина от началото на пандемията през март 2020 г. Потребителите стават все по-оптимистично настроени с отварянето на икономиката на САЩ и напредването на ваксинациите.

Цялостно индексът се подобрява значително от началото на годината, макар че все още не е достигнал предпандемичните си нива.

Потребителите очакват инфлацията да се ускори до 4,2% през следващата година, като това ще е второто по големина ниво от десетилетие. Те също така очакват цените в дългосрочен план да се покачат с 2,8% в сравнение с 3% миналия месец.

В същото време измерителят на настоящите условия се свива до 88,6 пункта през юни от 89,4 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:56 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още