IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

ЕЦБ започва публични консултации за изменение на Регламента за статистиката на паричните пазари

Основната цел на статистиката на паричните пазари е да предостави на централните банкери изчерпателна и навременна картина на паричните промени в еврозоната

18:20 | 10.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Кристин Лагард, управител на ЕЦБ. Снимка: gettyimages</em></p>

Кристин Лагард, управител на ЕЦБ. Снимка: gettyimages

Европейската централна банка (ЕЦБ) започва публични консултации по проект за регламент за изменение на Регламент (ЕС) № 1333/2014 на Европейската централна банка от 26-и ноември 2014 година относно статистиката на паричните пазари.

Регламентът е бил преразгледан с цел поддържане на актуалността на статистическите данни на ЕЦБ. Прегледът също така включва новите изисквания за потенциалните разходи на статистическите агенции.

Основната цел на статистиката на паричните пазари е да предостави на централните банкери изчерпателна и навременна картина на паричните промени в еврозоната. Проектът за регламент за изменение на сегашните разпоредби относно паричните пазари включва допълнителни статистически изисквания за анализ на паричните и кредитните промени, както и уточнения на някои изисквания, дефиниции и дерогации на отчитания, когато те са интегрирани в други статистически набори от данни.

Консултациите на ЕЦБ започват днес и ще продължат до 13-и март 2020 г. Резултатът ще бъде взет предвид при финализирането на проекта за регламент. Коментарите, получени по време на консултациите, както и изявление за обратна връзка, ще бъдат публикувани няколко седмици след приключване на процедурата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още