IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фабричната активност в САЩ расте с най-бързия си темп за последните 4 месеца

Натрупването на запаси от американските фабрики се ускорява с най-много от октомври 2010 г.

21:33 | 01.10.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Фабричната активност в САЩ нараства през септември с най-бързия си темп за последните четири месеца, подкрепена от силното търсене на фабрични продукти и растящите запаси, съобщава Bloomberg.

Показателят за фабричната активност на Института за управление на доставките  нараства до 61,1 пункта от 59,9 пункта през август. Това е повече от средната прогнозна оценка на анкетирани от Bloomberg икономисти от 59,5 пункта.

Данните показват, че американските производители отчитат известен напредък на фона на закъсненията при поръчките, но постоянните предизвикателства около логистиката продължават да помрачават перспективите по отношение на сроковете за доставка.

Солидното потребителско търсене и бизнес инвестициите трябва да продължат да подкрепят растежа в сектора през следващите месеци.

САЩ САЩ

Седемнадесет производствени индустрии отчитат ръст през миналия месец, воден от производството на мебели, петролната и въглищна промишленост, както и от машиностроенето.

Индексът на новите поръчки се задържа на ниво от 66,7 пункта. Ръстът при производството леко отслабва, но показателят за фабричните запаси отчита ръст с най-бързия си темп от октомври 2010 г.

Междувременно доставките както на суровини, така и на готова продукция остават основен проблем за производителите. Пристанищата се сблъскват с рекордни забавяния, докато разходите за доставка чрез контейнеровози продължават да растат.

Индексът на доставките на ISM се покачва до тримесечен връх през септември, като показателят на цените на суровините, също нараства.

Проучването показва, че заетостта във фабричния сектор се увеличава леко, като съответният индекс нараства до 50,2 пункта.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още