Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Фед глоби Deutsche Bank с над 156 млн. долара за валутни нарушения

Открити са недостатъци в надзора и вътрешния контрол на банката по отношение на валутните трейдъри

Фед глоби Deutsche Bank с над 156 млн. долара за валутни нарушения

Снимка: Ройтерс

Deutsche Bank ще плати общо 156,6 млн. долара глоба по две отделни обвинения, предявени от Федералния резерв на САЩ заради нарушения при търговия на валутните пазари, съобщи Financial Times.

Едната от санкциите се отнася до надзора на банката върху търговията с чуждестранна валута, а другата е свързана с неспазване на правилото Волкър, което забранява на банките да търгуват за собствена сметка.

Още по темата

Фед е открил недостатъци в надзора и вътрешния контрол на Deutsche Bank по отношение на валутните трейдъри, които купуват и продават щатски долари и чуждестранни валути както за сметка на банката, така и за сметка на клиентите.
Трейдърите на франкфуртската банка са обсъждали позициите си с конкуренти в онлайн разговори, заради което на банката е препоръчано да подобри контрола върху валутната търговия.

Банката трябва да сътрудничи за разследването на нарушителите, като й се забранява да назначава отново лица, които ще бъдат уволнени за неспазване на правилата.

Второто обвинение в свързано с „пропуски в ключови аспекти“ при спазване на правилото Волкър, като не е извършила адекватни анализи по отношение на разрешените пазарни дейности. От Deutsche Bank се изисква да подобри надзора и контрола на висшето ръководство, свързани със спазването на това правило, според което банката не може да търгува за собствена сметка. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Коментари (0)


Още от Новини
Ускореният ръст в САЩ може да накара Фед да повиши лихвите по-рано през 2018 г.