Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Фед може да актуализира насоките си за покупка на облигации „скоро“

Комисията за отворения пазар може да иска да подобри своите насоки за покупка на активи относително скоро, става ясно от протокола на последната среща

Фед може да актуализира насоките си за покупка на облигации „скоро“

Снимка: Bloomberg L.P.

Ръководството на Федералния резерв е обсъдило възможността за предоставяне на още насоки за своята стратегия за покупка на облигации по време на последната си среща на 4-5 ноември.

„Много участници (в срещата – бел. ред.) прецениха, че Комисията (за отворения пазар – бел. ред.) може да иска да подобри своите насоки за покупка на активи относително скоро“, става ясно от протокола от последното заседание на комисията, публикуван в сряда.

В допълнение „повечето участници прецениха, че насоките за покупка на активи трябва да предвиждат това, че увеличаването на притежаването на ценни книжа на Комисията ще намалее и ще спре по някое време, преди Комисията да започне да повишава целевия диапазон за лихвата по федералните фондове“, се казва в протокола.

Следващата среща на ръководството на Фед е на 15-16 декември.

Централната банка на САЩ намали основната си лихва  до почти нула през март заради последиците от коронавирусната пандемия и ускори програмите си за покупка на облигации, за да налее ликвидност във финансовата система.

Банкерите също така сигнализираха, че най-вероятно ще запазят лихвите близо до нулата до края на 2023 г.

Фед в момента купува американски държавни ценни книжа и обезпечени с ипотеки ценни книжа за около 120 млрд. долара всеки месец

Новият пик в броя на болните от коронавирус през последните седмици в САЩ, както и все по-малките шансове за нов мащабен фискален пакет от помощи помрачиха икономическите прогнози и увеличиха очакванията, че Фед ще предприеме допълнителни мерки в подкрепа на икономиката.

Но протоколът от срещата на 4-5 ноември не дава индикации, че ще има промяна в параметрите на програмата за покупка на облигации по време на следващата среща през декември.

„Въпреки че участниците не прецениха, че непосредствена корекция на темпа и състава на покупките на активи не е необходима, те отчитат, че обстоятелствата може да се променя“, се казва в протокола.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
1
 
2
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Хайде "дядо Джонс" май беше на върха и скоро няма да го доближи.....
1
 
1
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Решете трудностите със структурата си.
Посетете ни https://bforcredit.com/
Имейл: contact***bforcredit.com

Още от Новини
Великобритания записа най-силния спад в бизнес активността от май насам