IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед може да актуализира насоките си за покупка на облигации „скоро“

Комисията за отворения пазар може да иска да подобри своите насоки за покупка на активи относително скоро, става ясно от протокола на последната среща

23:54 | 25.11.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Ръководството на Федералния резерв е обсъдило възможността за предоставяне на още насоки за своята стратегия за покупка на облигации по време на последната си среща на 4-5 ноември.

„Много участници (в срещата – бел. ред.) прецениха, че Комисията (за отворения пазар – бел. ред.) може да иска да подобри своите насоки за покупка на активи относително скоро“, става ясно от протокола от последното заседание на комисията, публикуван в сряда.

В допълнение „повечето участници прецениха, че насоките за покупка на активи трябва да предвиждат това, че увеличаването на притежаването на ценни книжа на Комисията ще намалее и ще спре по някое време, преди Комисията да започне да повишава целевия диапазон за лихвата по федералните фондове“, се казва в протокола.

Следващата среща на ръководството на Фед е на 15-16 декември.

Централната банка на САЩ намали основната си лихва  до почти нула през март заради последиците от коронавирусната пандемия и ускори програмите си за покупка на облигации, за да налее ликвидност във финансовата система.

Банкерите също така сигнализираха, че най-вероятно ще запазят лихвите близо до нулата до края на 2023 г.

Фед в момента купува американски държавни ценни книжа и обезпечени с ипотеки ценни книжа за около 120 млрд. долара всеки месец

Новият пик в броя на болните от коронавирус през последните седмици в САЩ, както и все по-малките шансове за нов мащабен фискален пакет от помощи помрачиха икономическите прогнози и увеличиха очакванията, че Фед ще предприеме допълнителни мерки в подкрепа на икономиката.

Но протоколът от срещата на 4-5 ноември не дава индикации, че ще има промяна в параметрите на програмата за покупка на облигации по време на следващата среща през декември.

„Въпреки че участниците не прецениха, че непосредствена корекция на темпа и състава на покупките на активи не е необходима, те отчитат, че обстоятелствата може да се променя“, се казва в протокола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:49 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
driverf1
преди 3 години
Хайде "дядо Джонс" май беше на върха и скоро няма да го доближи.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 1
stoyanka229
преди 3 години
Решете трудностите със структурата си.Посетете ни https://bforcredit.com/Имейл: contact***bforcredit.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още