IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Фед се обяви в подкрепа на малкия бизнес

Институцията въвежда т.нар. Програма за защита на работните места, която е ориентирана към подпомагане на малките предприятия при затруднения с разходите им

12:58 | 07.04.20 г. 3
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: gettyimages</p>

Снимка: gettyimages

Федералният резерв обяви нова програма за подпомагане на малкия бизнес, която позволява на търговските банки да прехвърлят заемите, отпуснати на малки предприятия, директно към централната банка на САЩ, информира Ройтерс.

Фед заяви, че ще обяви по-късно тази седмица подробности за новото споразумение за срочно финансиране по т.нар. Програма за защита на работните места, която е част от отговора на институцията срещу икономическите ефекти на пандемията от коронавирус.

Целта на програмата е да насърчи банките да дават заеми на ниски цени с разбирането, че могат да ги прехвърлят към централната банка, за да получат пари в брой и да продължат кредитирането.

Програмата за защита на работните места е една от ключовите мерки, приети като част от пакета в размер на над 2 трилиона долара за компенсиране на икономическото въздействие от коронавирусната криза. Тя отделя 350 милиарда долара за заеми, така че малките предприятия да продължат да плащат на служителите си и да могат да поемат основните си разходи.

Но някои банкери обявиха, че начините за справяне с потенциалните рискове от лоши кредити остават неясни, въпреки че от Министерството на финансите заявиха, че ще предоставят гаранции.

Фед работи върху отделен инструмент за кредитиране, който се очаква да бъде фокусиран върху работодатели с от 500 до 10 000 служители.

Очаква се управителят на Фед Джером Пауъл да предостави актуализирана прогноза за икономиката в четвъртък по време на web-конференция, организирана от Brookings Institution, мозъчен тръст, базиран във Вашингтон.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 2 rate down comment 0
kane
преди 3 години
Иде комунизъм, но само за богатите!Така е било преди и така ще бъде.Според мен никоя държава не трябва да се грижи за фирмите, защото това е кражба! М/у фирмите има закони- закона на джунглата. Според мен само той трябва да важи за фирмите. Независимо колко са големи, в коя област оперират , жени ли са и.т.н. който може го може, който не да фалира и започва от начало. И туй то. И нищо повече да фирмите.Държавата има и трябва да има и носи отговорност само за хората. Дали имат фирми или не няма значение. Държавата трябва да осигури основните нужди на всеки нуждаеш се гражданин в тази криза. Да се дава на човека директно пари. И всеки индивид ще реши как и на кой да си даде парите - така се гласува и създава читав бизнес и конкурентна среда и фирми, а не като им даваш на готово да крадат със шепите.2008 огромните кражби от фирмите и банките ще бъдат надминати тоя път май.Когато хората виждат тези грабежи кое да ги мотивира, че е честен и усърден труд ще могат да успеят. Как може милиарди да се подаряват на чичковците от Уолстрийт без да се го заслужили!Докога ще се дава в изобилие на уялите се буржиази с камиони пари, а за обикновените хора трошички мохлясъл хляб!Това си е чист буржоа капитализъм, не е даже хибриден.Капитализма и конкуренцията е само за балъците дето се опитват да лапнат морков пред носа, стават в 5:30 всяка сутрин 6 дена в седмицата и бачкат по 11 часа на ден, и са от кредит в кредит
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 0
Painkiller
преди 3 години
Фед става Държавна спестовна каса по бг модел от 70те. Браво! Очаквам до 3 месеца Боинг и тя да си е държавна, както и още куп "стратегически", компании с junk облигации. Иде ли хибридния комунизъм се пита в задачата?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Solar Power
преди 3 години
А от Горанов още едно голямо НИЩО до момента ..... дори една наредба не можа да пусне като хората......
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още