Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Фед удължава програмите си за кризисно финансиране с още три месеца

Седем от общо деветте програми на централната банка влизат в обхвата на днешната промяна, другите две вече са със зададени по-късно срокове

Фед удължава програмите си за кризисно финансиране с още три месеца

Снимка: Bloomberg L.P.

Федералният резерв на САЩ удължава с още три месеца до 31 декември своите програми за извънредно кредитиране в опит да помогне на все още задъхващата се заради коронавирусната пандемия американска икономика.

„Тримесечното удължаване ще улесни планирането от потенциални участници в инструмента и ще даде сигурност, че инструментите ще продължат да бъдат достъпни за подпомагане на икономиката да се възстанови от пандемията от Covid-19“, се казва в позиция на Фед от вторник, цитирана от Bloomberg.

Още по темата

От средата на март Фед стартира девет извънредни програми, чиято цел е еда влеят ликвидност в пазара на краткосрочни кредити и да предоставят финансиране на бизнеса и местните власти, засегнати от икономическите последствия на вируса.

Американският министър на финансите Стивън Манучин заяви в отделно изявление, че е одобрил новия срок за програмите за извънредно кредитиране.

След новината доларовият индекс отчита минимално понижение до 93,66 пункта. От своя страна доходността по 10-годишните и 30-годишните държавни ценни книжа запазва спада си до съответно 0,586% и 1,226%. Водещите американски борсови индекси също са на отрицателна територия. Повече за началото на борсовия ден в САЩ може да откриете тук.

Инструментите могат да отпуснат трилиони долари, но до момента предоставените средства са за около 100 млрд. долара.

Удълженият срок е в сила за седем програми, една от останалите две до девет вече е със зададен краен срок до 31 декември, а другата ще е в сила до 17 март 2021 г.

По статията работиха: Елена Илиева, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

3
 
2
 
3
преди 2 месеца
3
 
1
 
2
преди 2 месеца
*** = п***разити
3
 
3
 
1
преди 2 месеца
Яко!
Че като гръмне, да изтрепе всички ***!
Разбирай икономика на услугите -
свиpки, кaвали и дудуци......

Още от Новини
Лагард открехва вратата за по-гъвкав подход към инфлационната цел