IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансовият сектор в Япония изразява готовност да се справи с коронавируса

Централната банка е отправила официално запитване до големите банки за тяхната готовност за реакция при влошаване на епидемията

16:20 | 26.02.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: gettyimages</em></p>

Снимка: gettyimages

Бързото разпространение на коронавируса е накарало Централната банка на Япония да отправи официално запитване до големите банки в страната за тяхната готовност за реакция при влошаване на епидемията, заявиха източници на Bloomberg.

Първоначалните констатации от разговорите показват, че големите финансови институции са предприели мерки за справяне със ситуацията, казват източници. Кредиторите имат планове за действия в извънредни ситуации, включващи офиси със специална локализация, които ще предотвратят прекъсването на ключови дейности като тези свързани с операциите на финансовите пазара, казаха те.

Най-големите японски банки позволяват на служителите си да работят от вкъщи или на смени, за да избегнат претъпканите влакове, които биха могли да увеличат риска от заразяване. Някои нефинансови предприятия като рекламният гигант Dentsu Group Inc. накараха служителите си да работят само от вкъщи, след като член на персонала на компанията даде положителна проба за вируса.

Притесненията за коронавируса във финансовия квартал на Токио се засилиха в сряда, след като от Mitsubishi Estate Co. заявиха, че заразено лице е посетило сградата Shin-Marunouchi.

Банките, включително Sumitomo Mitsui Banking Corp., призовават служителите си да си вземат отпуски, както и да работят у дома. Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., най-големият кредитор в Япония, ограничава броя на големите заседания на персонала и моли служителите си да извягват официални лични срещи с клиенти.

Посредници като Daiwa Securities Group Inc. са отменили семинарите си за клиенти. Nomura Holdings Inc., най-големия брокер на ценни книжа в страната, ограничава пътуванията на служителите си до държави, засегнати от коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:54 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още