IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германия е започнала годината с ръст в индустриалното производство

Показателят е отчел най-голямото си увеличение за последните две години

12:30 | 09.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:Bloomberg</em></p>

Снимка:Bloomberg

Германските производители са повишили продукцията си точно преди глобалната епидемия от коронавирус да удари експортното търсене и да прекъсне веригите за доставки, информира Bloomberg.

Индустриалното производство на страна е нараснало с 3% през януари, отбелязвайки най-големия си ръст за последните две години. Данните сигнализират, че най-голямата икономика в Европа е започнала да се възстановява след проблемите от миналата година, преди да се появят новите рискове. Сега все повече компании от сектора на услугите съобщават за проблеми с операциите и поръчките си, тъй като епидемията продължава да се разпространява в световен мащаб. г г

Ключов фокус на анализаторите през тази седмица ще бъде реакцията на Европа по отношение на епидемията, след като централните банки и правителствата в силно засегнатите региони по целия свят се опитат да помогнат на своите икономики. Властите в Германия разхлабиха правилата за краткосрочно обезщетение за работа и заявиха, че ще повишат инвестициите си, след като правителството на  Италия разшири разходите си значително, а Европейската централна банка даде знак, че ще увеличи стимулите си.

Управителният съвет на ЕЦБ ще проведе следващото си заседание в четвъртък, а икономистите са разделени по отношение на това какви действия може да си позволи да предприеме институцията след повече от половин десетилетие на неконвенционална политика.

От Министерството на икономиката на Германия предупредиха, че макар страната да се стабилизира през изминалите месеци заради нарасналите поръчки и подобреното доверие, появата на вируса е създала нови рискове за прогнозите.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:23 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още