IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германската безработица остава на рекордно ниско ниво през юни

6,1% от германците са без работа, което е най-ниското ниво през последните 20 години

14:07 | 30.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Безработицата в Германия остава на рекордно ниско ниво през юни, съобщава WBP Online, позовавайки се на данни на федералната агенция по труда.

Равнището на безработица остава рекордно ниско - 6,1% при сезонно изгладени данни. Броят на безработните намалява макар и с по-слабо темпо спрямо предходния месец.

Това е шестият пореден месец, в който хората без работа са толкова малко. Безработните намаляват с 6 хил. души след спад от 11 хил. души предходния месец. Понижението през юни е по-голямо от очаквания спад на безработните с 5 хил. души.

Така равнището на безработица в Германия остава на най-ниското ниво в последните 20 години. 

В същото време пазарът на труда се развива стабилно, въпреки че страната е изправена пред огромен бежански наплив с над 1 млн. мигранти, потърсили убежище в Германия през миналата година. 

Потребителските цени в Германия се повишават с 0,3% на годишна база през юни, сочат предварителни данни на германската статистическа служба Destatis. На месечна база инфлацията с 0,1 на сто.

Хармонизираният индекс, който се изготвя за европейските институции и се ползва в техните изчисления, се повишава с 0,2% на годишна база и с 0,1% на месечна.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:47 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още