IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Германските заводски поръчки се върнаха на нива отпреди кризата

Търсенето се увеличава за шести пореден месец

11:00 | 04.12.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg</em></p>

Снимка: Bloomberg

Германските заводски поръчки се повишиха за шести пореден месец през октомври и надминаха нивата отпреди кризата, в знак на нарастващата устойчивост на производствения сектор към пандемията, съобщава Bloomberg.

Търсенето се е повишило с 2,9%, почти два пъти повече от прогнозираното от икономистите. Министерството на икономиката заяви, че инвестиционните стоки водят по ръст, като са особено търсени извън еврозоната.

В резултат на това поръчките за машини се повишиха с около 5% над нивата, регистрирани през четвъртото тримесечие на миналата година.

Германия се възползва от сравнително големия си производствен сектор, който се адаптира към кризата, за да продължи да произвежда стоки. Наложените от правителствата блокади, за да спрат разпространението на коронавируса, засегнаха в по-голяма степен услугите, удряйки нациите, по-зависими от дейности като туризъм и развлечения.

Все пак Германия също разшири ограниченията до 2021 г. Още преди това решение Бундесбанк предупреди, че икономиката може да стагнира или дори да се свие през последните три месеца на годината.

Европейската централна банка е готова да засили спешния си паричен стимул през следващата седмица, за да подпомогне регионалната икономика, докато ваксините бъдат разпространени за широката общественост. На този фон възстановяването изглежда по-стабилно.

германия германия

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:15 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още